Singapore: highlights in 3 dagen

Singapore is veruit het kleinste land van Zuidoost-Azië en grenst aan het prachtige Maleisië. Wanneer je door dit kleine land heen reist, kan je je niet voorstellen dat het in de 19e eeuw behoorde tot een derde wereldland. Op dit moment is het één van de welvarendste landen ter wereld. De ene wolkenkrabber is nog hoger dan de andere en je staat er versteld van hoe schoon het op de straat is. Wanneer je voor een langere tijd aan het backpacken bent in Zuidoost-Azië is dit het ideale land om je even in andere sferen te begeven. Het is er wel veel duurder dan omringende landen, maar er zijn zeker genoeg dingen te doen voor een low-budget backpacker. Je kunt het hier makkelijk voor een tijdje uithouden, maar heb je maar een aantal dagen dan is het ook prima te doen. Dit is wat ik in 3 dagen in Singapore deed.

Sentosa eiland

Ook wel het eiland der kalmte en vrede genoemd. Ik kan jullie één ding verklappen, het is er alles behalve kalm. Onder de lokale bevolking is dit het favoriete uitstapje en ze breken ieder jaar record na record als het over de bezoekersaantallen gaat. Er is enorm veel te doen en daarom maakt dit het ideale uitstapje. Dit kan je allemaal verwachten:

  • Een kunstmatig zandstrand
  • Underwater World. Super leuk om een keer gezien te hebben, ’s avonds bekijk je de vissen met een fakkel in je hand.
  • Attractiepark: Universal Studios.
  • Images of Singapore. In dit museum zie je de geschiedenis van Singapore, met onder andere de Tweede Wereldoorlog.
  • Mocht je je vriend(in) een keer willen verrassen, dan is dit echt een must do! Vrijdag- en zaterdagavond kan je in de cabine van de kabelbaan een etentje voor twee reserveren. Je zal heerlijk eten, maar vergeet vooral het uitzicht niet.

Marina Bay Sands hotel

Wanneer je Singapore intypt op google verschijnt als eerste het reusachtige hotel. De meeste mensen laten een overnachting aan hen voorbij schieten, maar een bezoekje kan er nog net van af. Je kan ervoor kiezen om alleen het hotel te zien en te gaan kijken op de bovenste verdieping waar alles om draait: de infinity pool. Je kunt er terecht voor een hapje en een drankje, maar als je een duik wilt nemen dan moet je overnachten in het hotel. Niet echt ideaal voor de low-budget backpackers onder ons.

Gardens by the bay

Dit is een natuurpark wat immens groot is en wat uit vijf tuinen bestaat:

  • Bay South Garden
  • Bay East Garden
  • Flower Dome
  • Bay Central Garden
  • Cloud Forest

De twee laatst genoemde zijn tegen betaling te bezoeken, de andere drie tuinen kun je geheel gratis bezoeken. Als je mij vraagt wat de beste tijd is om Gardens by the bay te bezoeken, raad ik je zeker aan om het ’s avonds te doen. Hier word je gratis getrakteerd op een lichtshow die echt fascinerend is. Eén van mijn hoogtepunten in Singapore!

Little India

Dit is één van de bekendste wijken onder de backpackers. Veel reizigers zoeken hier een hostel en maken gebruik van de restaurantjes. Dit gedeelte van Singapore is helemaal niet zo chique en is vergelijkbaar met de rest van Zuidoost-Azië. Ook qua prijzen is het relatief goedkoop ten opzichte van andere delen van de stad. Vroeger kwamen hier vooral rijke zakenlui uit India en zodoende hebben zij de cultuur met zich meegebracht. In het weekend komen vooral mensen uit India en Sri Lanka, je denkt voor heel even in India te zijn. Het wandelen door Little India is een bezienswaardigheid op zich. Geniet van de cultuur, de vriendelijke mensen en volg vooral je neus naar het heerlijke eten.

Tip: maak gebruik van het metronetwerk, deze lijnen brengen je eenvoudig op de plaats van bestemming.

China Town

Dit is een gedeelte dat je zeker ook niet mag missen in Singapore. Deze wijk staat vooral bekend om de rode lampionnetjes, gekleurde huisjes en verschillende muurschilderingen. Verder is het de ideale plek om een souvenir voor thuis mee te nemen, dit doe je namelijk op de Chinatown Street Market. Het verschil tussen basic en chique is enorm groot. Op de hoek van de straat eet je voor relatief weinig geld. Maar er zijn ook meerdere wereldrestaurants waarvoor je diep in de buidel moet tasten. Dit maakt deze buurt ook zo leuk, er is voor ieder wat wils. Loop lekker rustig rond en laat je vooral verrassen,  je hebt het gevoel dat je echt in Peking loopt.

Ik ben in totaal 3 nachten in Singapore geweest en heb alles op mijn gemak bezocht. Dus ook als je weinig tijd hebt is Singapore zeker een aanrader!

Wat is volgens jou het leukste om te doen in Singapore?

Dit vind je misschien ook leuk: