Goedemiddag! Vorige week plaatste ik een persoonlijke update over mijn ervaringen, deze blog is bij sommige misschien verkeerd overgekomen. Het was niet de bedoeling om een negatief beeld van backpacken te schetsen. Integendeel, ik wilde met die blog juist laten zien dat je creatief moet zijn tijdens je reis en dat je uit alles het beste moet halen! 🙂

Zo, dat gezegd hebbende ga ik verder met de persoonlijke update van deze week. Als je elke week braaf mijn travel diaries hebt gelezen, dan weet je in welk land ik ben begonnen en welke plekken ik heb afgereisd om te komen waar ik nu ben. Als je dit niet hebt gedaan, dan kom je daar nu achter.

Mijn reisavontuur

Op 20 november stapten ik, samen met mijn vriend, in het vliegtuig vanaf Düsseldorf. Thailand staat bij vele backpackers op de planning als beginpunt. Zo dus ook bij mij, op naar de eerste bestemming: Bangkok!

Centraal-Noord Thailand in 4 weken:

Zoals ik al zei, begon ik mijn reis in het drukke, maar zeker niet te missen Bangkok. Ook al heeft deze stad echt werkelijk alles te bieden, ben ik hier niet heel lang gebleven. Na een aantal dagen in Bangkok begon mijn reis naar het Noorden. Daar ging ik dan, op naar de tweede stop: Kanchanaburi. Tot mijn verbazing blijkt dat deze stad -naar mijn mening- de leukste bestemming van Thailand is. Zoveel historie en prachtige natuur. Na een weekje hier rond gehangen te hebben, was het dan toch echt tijd om te gaan. Next stop Ayutthaya. Een leuke stop tussendoor met interessante tempels en oude ruïnes. Toen was het toch echt tijd voor die uren lange nachtrit met de bus. Naast het drukke en veelzijdige Bangkok kent Thailand nog een mega stad, Chiang Mai. Na 22 lange uren kom ik eindelijk aan. De stad heeft tal van activiteiten en het bevalt mij wel. Na twee weken Chiang Mai en een uitstapje naar het relaxte Pai sluit ik mijn Thailand avontuur af in Chiang Rai.

Laos in 4 weken:

Mijn reis in Laos begon in Luang Prabang. Hier werd ik na een lange busrit van 24 uur afgezet vanuit Chiang Rai. Deze stad is een oude Franse kolonie en heeft dan ook heerlijk Franse baguettes met kaas, lekkerrrrrr! Na al het lekkere eten ga ik verder naar de volgende plek, Vang Vieng. Eindelijk tijd voor mijn vrijwilligersproject. Deze week heeft mij veel vreugde gebracht en heeft echt mijn ogen geopend. Dit ga ik zeker weer doen! Helaas kwam ook hier een einde aan en was het tijd om te chillen op de ‘4000 Islands’. Via Pakse reis ik door naar Thakhek. Daar doe ik de welbekende Thakhek loop en ga door naar de hoofdstad: Vientiane. Hier regel ik de laatste dingen en dan is het tijd voor Vietnam!

Vietnam in 7 weken:

Dit land stond bovenaan op mijn lijstje en hier keek ik erg naar uit. Van het Noorden naar het Zuiden reizen -1.700 kilometer- in zeven weken. Hanoi was de eerste stop en deze drukke chaotische stad is zeker een bezoekje waard. Vanuit hier boekte ik de bus naar Cat Ba Island en deed de Ha Long Bay tour, een hoogtepunt van mijn reis! Vervolgens boekte ik een open bus ticket met de volgende bestemmingen: Ninh Binh, Hué, Danang, Hoi An, Nha Trang, Dalat, Mui Ne en Ho Chi Minh City. Ik ben bij alle stops gestopt en heb er een aantal dagen doorgebracht. Tussendoor heb ik mijn tweede vrijwilligersproject gevonden, ook hier heb ik weer van genoten en veel geleerd. Tijdens het reizen ben ik beetje bij beetje meer verliefd geworden op dit mooie land. Het is een land met veel geschiedenis, je kunt er van alles doen/zien en zelfs voor een strandvakantie kun je hier terecht.

Planning

Vanaf Ho Chi Minh City ben ik naar Kuala Lumpur in Maleisië gevlogen. Daar ben ik één nachtje gebleven en vervolgens heb ik de bus genomen. Ik lig nu as we speak in mijn appartementje in Singapore!

Ik heb al een globale planning voor de plekken die we nog graag willen bezoeken. Na Singapore reis ik weer terug naar Maleisië om daar vervolgens drie weken rond te trekken. De volgende bestemmingen staan op de planning: Penang, Georgetown, Perhantian Islands, Taman Negera en Cameron Highlands. Vanaf Kuala Lumpur vlieg ik na deze drie weken naar Maleisisch Borneo. Hier kijk ik nu al naar uit!

Na zo’n 2,5 week (globale schatting) Borneo verkend te hebben, vliegen we naar onze laatste bestemming: Filipijnen. Hier wil ik de laatste drie weken lekker rustig aan doen, van de stranden en de zee genieten. Natuurlijk heb ik ook eilandjes die we willen zien. El Nido, Coron, Cebu, Siquijor, Bohol staan allemaal op de planning.

Voor zo ver mijn vooruitzichten. Helaas zit het avontuur er dan na een half jaar al weer op. Stiekem kijk ik er ook wel weer een beetje naar uit om mijn familie en vrienden te zien!

Iets gemist? Hier vind je al onze persoonlijke updates!