Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is tevens de grootste stad van Thailand. Deze grote stad heeft een hoop te bieden en er is veel te beleven. Ik heb deze mooie stad vijf dagen verkend en voor jullie hieronder een lijstje gemaakt met doen in Bangkok. 

1. Grand Palace/Wat Phra Kaew

Het Koninklijk Paleis is het belangrijkste gebouw van Bangkok. Je kunt de stad dan ook zeker niet verlaten zonder hier een bezoekje aan te brengen. De totale oppervlakte van dit gebouw is 218.400 vierkante meter en wordt omringd door een witte muur van 1,9 kilometer. Binnenin het complex vind je de tempel Wat Phra Kaew, dit is de bekendste tempel van Thailand. Binnenin deze tempel kun je de Smaragdgroene Boeddha bewonderen, dit is de reden dat de tempel zo bekend is. Best gek, het beeld is namelijk maar 66 centimeter lang. Ondanks de kleine afmetingen is dit het belangrijkste godsdienstige symbool voor de Thai.

Entree: 500 baht p.p.
Locatie: Na Phra Lan Road
Openingstijden: maandag t/m zondag van 08:30 tot 15:30 uur

2. Wat Pho

Wat Pho, ook wel de tempel van de liggende Boeddha genoemd, is een boeddhistische tempel. Dit is de grootste en oudste tempel van Bangkok. Het is een prachtig complex met overal kleine tuintjes, prachtig gekapte boompjes, kleine watervallen en er zijn zeker meer dan 1.000 Boeddhabeelden te vinden. Naast al deze Boeddhabeelden gaat het bij deze tempel natuurlijk om de liggende Boeddha. Deze Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog. De liggende houding van het beeld symboliseert de overgang naar het Nirwana, dit verwijst naar de hoogste staat die door de mens bereikt kan worden en waardoor heiligheid behaald wordt.

Entree: 100 baht p.p.
Locatie: Sanamchai Road
Openingstijden: maandag t/m zondag van 08:00 tot 17:00 uur

3. Khaosan Road

Deze straat is dé backpackers straat van Bangkok en misschien wel de bekendste straat van heel Thailand. De straat is maar 400 meter lang, maar dat mag de pret niet drukken. Bij elke stap word je omringd door geursensatie, lichten en mensen die van alles proberen te verkopen. Overdag rijden er taxi’s en kun je er gemakkelijk doorheen lopen. ’s Avonds word de straat omgetoverd tot een uitgaansplek en kan er geen auto meer doorheen. Je hoort overal harde muziek en er zijn verschillende barretjes waar je wat kunt drinken. Ook kun je midden op straat drankjes kopen voor minder geld, genieten van alle muziek en de mensenmassa.

Entree: gratis
Locatie: Khaosan Road
Openingstijden: 24/7

4. Damnoen Saduak Floating Market

In Thailand zijn verschillende floating markets, maar Damnoen Saduak is toch wel de bekendste van allen. Je kunt dan ook op elke hoek van de straat een tour naar deze drijvende markt boeken. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid te gaan, al moet je daarvoor wel vroeg weg. De markt is namelijk maar open van 07:00 tot 11:00 uur. De drijvende markt ligt zo’n 100 kilometer van Bangkok en is 2,5 uur rijden met de lokale bus. Het idee van de drijvende markt is dat de handelaren door de kanalen varen en jou vanuit daar hun producten verkopen. Bij jouw bezoek aan Bangkok is de floating market zeker niet te missen.

Entree: Gratis (te voet)
Locatie: Amphoe Damnoen Saduak
Openingstijden: maandag t/m zondag 07:00 tot 11:00

5. Chinatown

De grootste Chinatown van de wereld ligt in Bangkok. Chinatown is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Overdag kun je de wijk prima bezoeken en is er genoeg te doen, echter komt de wijk ’s avonds meer tot leven. Je hebt oren en ogen te kort voor de drukbezochte straten. De hele wijk staat vol met wagentjes streetfood en je ziet er veel toeristen op krukjes eten. Een super leuke ervaring!

Entree: gratis
Locatie: Pom Prap Sattru Phai
Openingstijden: 24/7

Lees hier meer over Thailand!