In de vorige blog schreef ik over al mijn dromen op de welbekende bucket list. Iedereen heeft dromen en wilt deze het liefst allemaal waarmaken, daarom schreef ik die van mij op papier. Lees mijn bucket list hier. Naast alle plekken en dingen die je graag wilt zien, zijn er waarschijnlijk al genoeg gebeurtenissen in je leven geweest waar je heel gelukkig van werd en die je zeker niet had willen missen. Zo heb ik er ook zat en heb ik hieronder op willekeurige volgorde mijn mooiste reis herinneringen tot nu toe beschreven. Ik hoop jou hiermee te inspireren zodat jij op een dag deze mooie avonturen ook kan beleven!

#1 Orang Oetans in het wild spotten op Borneo

Het DNA van de orang oetan komt voor 97% overeen met de mens. Wist jij dit al? Bizar he! Het was een prachtige ervaring om op zoek te gaan naar deze reusachtige mensapen. Ik heb er meerdere gespot en zelfs één met een pasgeboren baby.

#2 Boottocht door het adembenemende Ha Long Bay in Vietnam

Deze tocht stond hoog op mijn lijstje en w a u w wat was dit geweldig. Ha Long Bay is sinds 2012 één van de ‘7 wonders of nature’ en staat al een langere tijd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En terecht ook. Je vindt er ongeveer zo’n 2000 rotsvormige eilandjes die nauwelijks zijn aangetast.

#3 De Sigiriya Rock in Sri Lanka beklimmen

Toen ik midden in de nacht begon met de klim naar boven twijfelde ik even. Pikkedonker, nare beesten, enge verhalen, is dit wel zo’n goed idee? JA, DIT WAS EEN GOED IDEE. Toen ik na een zware maar mooie klim bovenaan kwam, vielen alle twijfels van me af. Ik heb naar een prachtige zonsopgang gekeken en je hebt uitzicht op de bekende Pidurangala Rock. Top avontuur dus.

#4 Olifanten verzorgen in het Elephant Nature Park in Chiang Mai

Wie wilt dit nou niet? Een dag doorbrengen met deze prachtige creaties. De olifanten voeden, wassen, scrubben en ze daarna afdouchen. Deze dag zal ik niet snel vergeten en ik raad het iedereen aan.

#5 Vrijwilligerswerk in Laos

Ik had nooit gedacht dat dit mij zo zou raken. Engelse les geven aan jonge kinderen op de basisschool. Mocht je ooit de kans hebben om vrijwilligerswerk te doen, twijfel niet! Deze tijd heeft mij zoveel vreugde en liefde gebracht.

#6 Maanden lange backpackreis maken

Dit is natuurlijk de basis van alles. Zonder deze reis had ik al deze mooie momenten niet mee kunnen maken. Mijn lange reis heeft mijn ogen alleen maar meer geopend. Kom maar op met het volgende avontuur.

#7 Langs de prachtige kust van Nice wandelen

Het voelt even alsof je in een film zit als je langs de mooie kust en door de kleine straatjes loopt. Een bestemming waar  je niet gelijk aan denkt, maar zeker niet wilt missen.

#8 Kookcursus in Thailand volgen

Waar kun je beter een kookcursus volgen dan in Thailland? Het eten hier is verrrrrrrukkelijk en je moet dit een keer meemaken. Curry, padthai, salades, soep, en desserts. Zorg dat je de kookcursus ergens volgt waar je een kookboekje bij krijgt, leuk voor thuis. Oja en natuurlijk, je propvol eten nadat je alles hebt gemaakt.

#9 Eén van de mooiste treinreis ter wereld maken

De treinreis van Kandy naar Ella. Deze moét echt op je lijstje en wil je niet missen. De vrijheid in de trein is zo heerlijk. Met je blote voeten uit de trein hangen en naar de mooiste natuur kijken. Ondertussen gebeurt er van alles in de trein. Lokale mensen die zingen, dansen en proberen eten te verkopen.

#10 Wilde neusapen bezoeken op Borneo

Wist je dat de orang oetan en de neusaap alleen nog in het wild te vinden zijn op Borneo? Een extra speciale ervaring dus. En net zoals de orang oetans heb ik ook de neusapen gevonden. 🙂

Wat zijn jouw mooiste reisherinneringen? Deel ze met ons!