Curaçao, denkend en wegdrijvend in het turquoise water en het ene strand nog witter dan het andere. Je ziet veelal jaloersmakende foto’s van dit Caribische eiland. Het is een mengelmoesje van nieuwe cultuur, feesten en natuurlijk de beruchte stranden. Ga er rustig voor zitten. Hieronder vertel ik jou wat de 10 leukste/mooiste stranden van Curaçao zijn.

1. Playa Porto Marie

Dit strand is gelegen aan de westkust. Het is een prachtig, rustgevend strand. Vooral de onderwaterwereld van dit strand is geliefd. Snorkel vergeten? Geen probleem, je hebt een tentje om spullen te huren en zelfs de mogelijkheid om les te krijgen. Je betaalt entree en kunt er zelf voor kiezen om een bedje te nemen of op het heerlijke witte strand te liggen, wat ook geen straf is.

2. Santa Barbara

Wanneer je de boot neemt naar klein Curaçao, blijft zeker het mooie Santa Barbara niet onopgemerkt. Aan dit adembenemende strand zit wel een kanttekening, de torenhoge prijs van onder andere het resort en de restaurants. Dus let op low- budget backpackers! Dit resort wordt veelal bezocht door mensen die een passie hebben voor golfen, hier is een enorm parcours voor deze liefhebbers. Een dag pas behoort ook tot de mogelijkheden, wanneer je gewoon een dagje aan het strand wilt genieten.

3. Jan Thiel

Voor wat meer luxe moet je bij Jan Thiel zijn. Je hebt hier verschillende stranden. Onder andere Papagayo Beach met de welbekende infinity pool, je kunt hier heerlijk eten en relaxen. Wel is alles wat duurder. Zanzibar is ook een optie en is net als Papagayo wat duurder, wel heb je heel veel keus. Je hebt er verschillende activiteiten, zoals tennis, beachvolleybal of flyboarden.

4. Playa Forti

Hou jij wel van avontuur? Dan is dit strand iets voor jou. Playa forti is niet een heel mooi wit zandstrand, er liggen veel kleine steentjes en het is dus niet een strand om een dag te liggen. Wel zijn er mooie rotsen en kun je van bovenaan de cliff naar beneden springen. Een mooie ervaring. Toch niet echt jouw ding? Dan kun je bovenaan heerlijk eten bij een leuk oud restaurantje van een local.


5. Mambo Beach

Mambo Beach is een lang strand dat bestaat uit verschillende strandtentjes. Zo heb je er Cabana Beach waar je heerlijk kunt relaxen en cocktails kunt drinken. Woensdagavond is er live muziek en kun je er heerlijk eten. Bij Wet & Wild heb je wat kleinere hapjes en lekkere sapjes. Je vindt er ook Heminway, Aloha, Lionsdive en Mambo Beachclub zelf.

(Op een onbewoond eeeeeilaaand…), simpelweg dit nummer. Dit gevoel komt gelijk in je op wanneer je paradeert over dit strand.”

6. Playa Lagun

Een gezellig, knus, klein strandje wat tussen twee rotsen ligt. Het is er nooit heel druk, maar het is er wel prachtig. Tussen de twee rotsen kun je goed snorkelen en je kunt er zelfs schildpadden spotten! Je kunt bovenaan de rotsen wat eten, maar kunt er ook voor kiezen om zelf een BBQ mee te nemen en vers gevangen vis te kopen.

7. Kleine Knip – Kenepa Chiki

Op deze locatie geniet je vooral van de lokale bevolking, geniet van de sfeer en de gewoontes van deze mensen. Overigens is hier niet heel veel te beleven, er is namelijk geen één restaurantje aanwezig. Een goede koelbox voor dit strand is dus een pre.

8. Grote Knip – Kenepa Grandi

Dit strand is gelegen op het westelijk deel van het eiland. Doe je inkopen al lekker vooraf, er is maar één strandtent. Wij raden aan om dit strand te bezoeken in het weekend. De locals komen tevoorschijn en nemen kilo’s aan vlees mee voor een barbecue op het strand. ’s Avonds wordt er veel muziek gespeeld en volop gedanst. Een unieke ervaring dus!

9. Cas Abou

Dit strand behoort volgens vele mensen tot één van de mooiste stranden ter wereld. En ook ik kan dit niet ontkennen. Het strand is helaas niet gratis, je betaalt een dagentree per auto en kunt er voor kiezen om een bedje tegen betaling te nemen, het is het geld meer dan waard! Het strand is parelwit en de zee helderblauw. Je kunt er duiken langs de rotsen of een kajak huren. Er is een leuk klein barretje/restaurantje om wat eten en drinken te kopen.

10. Klein Curaçao

(Op een onbewoond eeeeeilaaand…), simpelweg dit nummer. Dit gevoel komt gelijk in je op wanneer je paradeert over dit strand. Het strand is nog witter dan wit en de zee nog blauwer dan blauw. Je kunt hier de vervallen vuurtoren spotten en het oude scheepswrak. Verder staat de onderwaterwereld van klein Curaçao bekend als machtig mooi. Een schildpad spotten is hier de normaalste zaak van de wereld.

Wat vind jij het mooiste strand van Curaçao?