Traveldiary: Thailand week 2

Weekblog 2: Thailand

Zondag 26 November, dag 8

Vandaag hebben we voor twee dagen een scooter gehuurd. Als eerste bezochten we de Sai Yok Noi waterval die we per toeval op het spoor kwamen. Eenmaal aangekomen bij deze waterval, zien we een volksverhuizing van lokale mensen. Dit schijnt een uitje te zijn voor hen. Je ziet stalletjes met eten, tientallen mensen die aan het picknicken zijn en kinderen van jong tot oud die zwemmen bij de waterval. Rond een uurtje of 3 vervolgen we onze weg naar het Hellfire Pass Museum en de bijbehorende Memorial Trail. Het museum had een zeer indrukwekkend verhaal en is zeker een bezoekje waard, daarentegen viel de route erg tegen.

Overnachting Sugar Cane Guesthouse 300 baht
Eten/Drinken 304 baht
Vervoer scooter + benzine 495 baht
Totaal 1.099 baht = €30,50

Maandag 27 November, dag 9

Wake up! Wake up! Snel een ontbijtje op de hoek van de straat en dan doorknallen naar de Death Railway. We hadden er weinig tot geen verwachtingen van, maar wat was dit een ervaring zeg. Het uitzicht is niet in foto’s uit te drukken, toch willen we dit met jullie delen.

De Krasae Cave grenst aan deze rails. We hebben even vluchtig een kijkje genomen en wilden direct door naar de beruchte Erawan watervallen. Dit was nog een flink stukje rijden. We kwamen om 16:00 uur aan, niets aan de hand zal je zeggen. Echter sluit de waterval om 17:00 uur al en je kan je er minimaal 2 uur vermaken. Met een zwaar hoofd reden we nog eens 65 kilometer terug naar ons verblijf, zonder waterval.

Overnachting Sugar Cane Guesthouse 300 baht
Eten/Drinken   440 baht
Vervoer benzine 30 baht
Totaal 770 baht = €21,40

Dinsdag 28 November, dag 10

Vroeg eruit om nog even de laatste dingetjes met de scooter te bezoeken, om vervolgens een heerlijk dagje niets te doen. Allereerst bezochten we het Jeath War Museum. Zeer bijzonder als je ziet hoe het vroeger allemaal in zijn werking ging en welke plaats Thailand innam in de Tweede Wereldoorlog. Voor mensen die interesse hebben in de WO II is dit zeker een aanrader. Met piepende banden rijden we naar de War Cementry. Je komt hier aan op een goed bijgehouden erebegraafplaats die op zijn minst indrukwekkend genoemd mag worden. Op deze plaats hebben de resten van de mensen een plekje gekregen die zijn gestorven in de Tweede Wereldoorlog. Na dit bezoek moesten we ons flink haasten voor het inleveren van de scooter. Klein uurtje te laat, maar niemand die daar een kik om gaf.

Overnachting Sugar Cane Guesthouse 300 baht
Eten/Drinken 416 baht
Vervoer
Jeath War Museum 80 baht
Wassen/Deet 60/67 baht
Totaal: 923 baht = €25,60

Woensdag 29 November, dag 11

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Na een mislukte poging één, gaan we het vandaag voor de tweede keer proberen. Dus vroeg de wekker om de bus te pakken naar de Erawan Watervallen. Op bestemming aangekomen, krijgen we te maken met zeven verschillende niveaus. Elke verdieping wordt de waterval mooier en mooier, maar het beklimmen ervan wordt ook bij elk niveau moeilijker. Bij elke treden omhoog krijgen we meer last van ons lichaam. Het is net een spelletje voor ons, we moeten en zullen de top van de waterval bereiken. Eenmaal ons omhoog geworsteld te hebben, krijgen we voor alle zweetdruppels meer dan genoeg terug. We hebben gezwommen in het ijskoude water en genoten van het schitterende uitzicht. Terug in het gammele busje naar ons verblijf, om er rond 19:00 uur al een einde aan te maken. We kunnen niet meer op onze voeten blijven staan en nauwelijks onze ogen openhouden. We ploffen neer op bed na een geweldige dag!

Overnachting Sugar Cane Guesthouse 300   baht
Eten/Drinken 320 baht
Vervoer 200 baht
Erawan waterval 600 baht
Totaal: 1.420 baht = €39,40

Donderdag 30 November, dag 12

Er is een einde gekomen aan het tijdperk Kanchanaburi, wat hebben wij hier genoten. Deze dag wilden we lekker uitslapen, onze tas weer inpakken en verder toeren naar onze volgende bestemming: Ayutthaya. Ruim op tijd zaten we klaar voor de bus naar deze plek. Echter konden we niet direct hierheen en moesten we gebruikmaken van een overstap. Dit ging in een rap tempo en voor we het wisten, zaten we in een minivan met airco. Dit was niet helemaal de bedoeling, omdat we graag per stadsbus reisden. Achteraf konden we er hard om lachen. We zijn bestolen voor ongeveer zo’n 120 baht, omgerekend dus maar €3,30. De avond kijken we wat rond en brengen we door in de lobby van het Bed & Breakfast.

Overnachting Tony’s Place Bed & Breakfast 200 baht
Eten/Drinken 390 baht
Vervoer 260 baht
Totaal: 850 baht = €23,60

Vrijdag 1 December, dag 13

Na een korte nacht slapen, huren we een fiets aan de overkant van de straat. We hadden van horen en zeggen dat dit qua afstand prima te combineren is met de tempels die we op het oog hadden. Ayutthaya kent tientallen tempels en ruïnes op korte afstand van elkaar. Bij binnenkomst van de tempels kun je een kaart kopen voor de belangrijkste tempels die er zeker toe doen. Hier later een uitgebreide blog over. Na een dagje cultuur snuiven en de trappers het werk laten doen, sluiten we de dag af bij ons verblijf.

Overnachting Tony´s Place Bed & Breakfast 200 baht
Eten/Drinken 635 baht
Vervoer Fiets huren 80 baht
Tempelkaart 440 baht
Totaal: 1.355 baht = €37,60

Zaterdag 2 December, dag 14

Rond een uur of 10 werden we uitgeslapen wakker. Overigens hadden we dit wel nodig ook, omdat de nachtbus diezelfde dag op de planning stond. Deze dag slenterden we wat rond door de stad. We hebben in de middag wat gegeten bij Tony’s Place en daar de middag wat rondgehangen. ’s Avonds gingen we ‘luxe’ uiteten met een voorgerechtje en een drankje. Het was 380 baht, omgerekend zo’n tientje. Na het eten fristen we ons op en om 22.00 uur werden we naar het busstation gebracht. Hier begon onze lange nacht in de bus naar Chiang Mai!

Overnachting nachtbus
Eten/Drinken 900 baht
Vervoer nachtbus 1.195 baht
Totaal 2.095 baht €56,60

Iets gemist? Hier vind je al onze weekblogs!

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

  1. Weer een geweldige route. En wat mooi allemaal. Wij zijn nog van onze ervaring een paar jaar geleden thailand sprakeloos. Maar die van jullie . Gohhh wat zullen jullie versteld staan van alles en wat nog komen gaat . Hoe vinden jullie het eten. Hoe ervaren jullie het boedisme. Al een trouwerij gezien of uitvaart. Die zijn erg mooi.
    Die watervallen echt mooi. We blijven jullie volgen. Dikke knufff .en take care.love you 2????????

    1. Prachtig land is het! Het eten is heerlijk vooral het locale eten op de straat, en het is ook mooi om wat meer te leren over de culturen. Benieuwd of we nog een trouwerij/uitvaart gaan zien. Bedankt, dikke kus XXXX

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.