PERSOONLIJKE UPDATE II: Terugblikken en vooruitzichten

Goedemiddag! Vorige week plaatsten we een persoonlijke update over onze ervaringen, deze blog is bij sommige misschien verkeerd overgekomen. Het was niet de bedoeling om een negatief beeld van backpacken te schetsen. Integendeel, wij wilden met die blog juist laten zien dat je creatief moet zijn tijdens je reis en dat je uit alles het beste moet halen.

Zo, dat gezegd hebbende gaan we verder met de persoonlijke update van deze week. Als je elke week braaf onze travel diaries hebt gelezen, dan weet je in welk land wij zijn begonnen en welke plekken we hebben afgereisd om te komen waar we nu zijn. Als je dit niet hebt gedaan, dan kom je daar nu achter.

Ons reisavontuur

Op 20 november stapten wij in het vliegtuig vanaf Düsseldorf. Thailand staat bij vele backpackers op de planning als beginpunt. Zo dus ook bij ons, op naar de eerste bestemming: Bangkok!

Centraal-Noord Thailand in 4 weken:

Zoals we al zeiden begonnen we onze reis in het drukke, maar zeker niet te missen Bangkok. Ook al heeft deze stad echt werkelijk alles te bieden, zijn we hier niet lang gebleven. Na drie dagen in Bangkok begon onze reis naar het Noorden. Daar gingen we dan, op naar de tweede stop: Kanchanaburi. Tot onze verbazing blijkt dat deze stad -naar onze mening- de leukste bestemming van Thailand is. Zoveel historie en prachtige natuur. Na een weekje hier rond gehangen te hebben, was het dan toch echt tijd om te gaan. Next stop Ayutthaya. Een leuke stop tussendoor met interessante tempels en oude ruïnes. Toen was het toch echt tijd voor die uren lange nachtrit met de bus. Naast het drukke en veelzijdige Bangkok kent Thailand nog een mega stad, Chiang Mai. Na 22 lange uren komen we eindelijk aan. De stad heeft tal van activiteiten en het bevalt ons wel. Na twee weken Chiang Mai en een uitstapje naar het relaxte Pai sluiten we ons Thailand avontuur af in Chiang Rai.

Laos in 4 weken:

Onze reis in Laos begon in Luang Prabang. Hier werden we na een lange busrit van 24 uur afgezet vanuit Chiang Rai. Deze stad is een oude Franse kolonie en heeft dan ook heerlijk Franse baguettes met kaas, lekkerrrrrr! Na al het lekkere eten gaan we verder naar de volgende plek, Vang Vieng. Eindelijk tijd voor ons vrijwilligersproject. Deze week heeft ons veel vreugde gebracht en heeft onze ogen geopend. Dit doen we zeker nog is. Helaas kwam ook hier een einde aan en was het tijd om te chillen op de ‘4000 Islands’. We zijn nu heeeelemaal in het Zuiden en aangezien we weer terug naar het Noorden moeten, kiezen we ervoor om weer op pad te gaan. Via Pakse reizen we door naar Thakhek. Daar doen we de welbekende Thakhek loop en gaan door naar de hoofdstad: Vientiane. Hier regelen we de laatste dingen en dan is het tijd voor Vietnam!

Vietnam in 7 weken:

Dit land stond bovenaan op ons lijstje en hier keken we erg naar uit. Van het Noorden naar het Zuiden reizen -1.700 kilometer- in zeven weken. Hanoi was de eerste stop en deze drukke chaotische stad is zeker een bezoekje waard. Vanuit hier boekten we de bus naar Cat Ba Island en deden de Ha Long Bay tour, een hoogtepunt van onze reis! Vervolgens boekten we een open bus ticket met de volgende bestemmingen: Ninh Binh, Hué, Danang, Hoi An, Nha Trang, Dalat, Mui Ne en Ho Chi Minh City. We zijn bij alle stops gestopt en hebben er een aantal dagen doorgebracht. Tussendoor hebben we ons tweede vrijwilligersproject gevonden, ook hier hebben we weer van genoten en veel geleerd. Tijdens het reizen zijn we beetje bij beetje meer verliefd geworden op dit mooie land. Het is een land met veel geschiedenis, je kunt er van alles doen/zien en zelfs voor een strandvakantie kun je hier terecht.

Planning

Vanaf Ho Chi Minh City zijn we naar Kuala Lumpur in Maleisië gevlogen. Daar zijn we één nachtje gebleven en vervolgens hebben we de bus genomen. We liggen nu as we speak in ons appartementje in Singapore!

We hebben al een globale planning voor de plekken die we nog graag willen bezoeken. Na Singapore reizen we weer terug naar Maleisië om daar vervolgens drie weken rond te trekken. De volgende bestemmingen staan op de planning: Penang, Georgetown, Perhantian Islands, Taman Negera en Cameron Highlands. Vanaf Kuala Lumpur vliegen we na deze drie weken naar Maleisisch Borneo. Hier kijken we nu al naar uit!

Na zo’n 2,5 week (globale schatting) Borneo verkend te hebben, vliegen we naar onze laatste bestemming: Filipijnen. Hier willen we de laatste drie weken lekker rustig aan doen, van de stranden en de zee genieten. Natuurlijk hebben we ook eilandjes die we willen zien. El Nido, Coron, Cebu, Siquijor, Bohol staan allemaal op de planning.

Voor zo ver onze vooruitzichten. Helaas zit het avontuur er dan na een half jaar weer op. Stiekem kijken we er ook wel weer een beetje naar uit om onze familie en vrienden te zien!

 

Iets gemist? Hier vind je al onze persoonlijke updates!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.