PERSOONLIJKE UPDATE I: Ervaringen

Hoi lieve mensen!
Zoals de meeste van jullie weten -als je dit nog niet weet lees dan heel gauw onze travel diaries- zijn wij al dertien weken -wow, ja dertien weken- op backpack avontuur in Zuidoost Azië. Wij delen elke zondag met jullie hoe onze week is verlopen en wat we beleefd hebben. Dit doen wij met enorm veel plezier. Maaaaar wat jullie niet lezen in de blogs is hoe wij ons avontuur persoonlijk ervaren en waar wij voor deze grote reis nog niet aan hadden gedacht. Vandaar deze blog, zodat jullie iets meer te weten komen over hoe wij deze reis écht ervaren.

Struikelblok? Of juist niet?

Als je voor een langere periode op backpackreis gaat, denk je vooraf vaak alleen in grote lijnen. Je bedenkt welke landen je graag wilt zien, welke highlights het land heeft, hoe lang je ergens wilt blijven enz. Waar je echter niet aan denkt tijdens het plannen, zijn de kleine dingen. Welke kleine dingen? Die zetten we hieronder op een rijtje.

Eten

Kaas, hagelslag, witte bolletjes, pindakaas, filet american, eiersalade, berenklauw met pinda, kapsalon, havermoutjes, Hollandse pot van moeders, frikandellen, hagelslag, oh wacht had ik die al gezegd? Kortom al het lekkere Hollandse eten wat niet te vinden is aan de andere kant van de wereld. Dit klinkt heel overdreven, kom op jongens je kan toch wel een half jaar zonder een frikandel? Stamppot van thuis, dat eet je toch altijd al? Nee. Nee. Nee.. Drie keer per dag ‘uit eten’ is al een hele uitdaging op zich, laat staan dit 200 dagen achter elkaar. ELKE DAG. En dan nog de vraag, wat gaan we eten? Na 4 weken elke dag rijst en noodles gehad te hebben, komt dat ook een keer je neus uit. Begrijp ons niet verkeerd! Het eten is heerlijk en het is leuk elke keer nieuwe ervaringen qua eten op te doen, maar het blijft een dingetje.

Alles is duur

Als je dan na die vier weken rijst en noodles eindelijk een keer een pizza bestelt en achteraf de rekening krijgt, dan zie je dat de pizza die je net op hebt acht euro bleek te zijn. Acht euro? Jep, acht hele euro’s. Lokaal eten, vervoer, kleding, alles is hier zo goedkoop dat je je niet meer voor kunt stellen dat je voor iets Westers zo veel betaalt. Je hoopt zo lang mogelijk weg te blijven van al het hard gespaarde geld en soms gaat dat niet ten goede van je reis. Je gaat op alle kleine dingen letten. Soms zo ver dat je weinig gaat eten en de dure activiteiten overslaat. Zuidoost Azië is natuurlijk alles behalve duur, het is er zelfs super goedkoop. Dus een goed voornemen bij deze: niet besparen op weinig eten en blijf de leuke activiteiten doen! Liever een maandje minder weg met meer herinneringen.

Backpack in- en uitpakken

Je gaat lekker twee weken op zonvakantie naar Spanje, je hebt een mooie ruime kledingkast in je kamer en pakt je hele koffer uit. Je blijft immers twee weken op dezelfde plek. Helaas is dit niet het geval bij ons, we verblijven vaak kort op dezelfde plek -lees drie á vier nachten- en dus pak je je backpack niet helemaal uit. ’s Avonds douchen en oja natuurlijk zit de shampoo onderaan in de tas… Tas helemaal overhoop halen om hem vervolgens de volgende dag weer helemaal in te pakken. Vuile kleding, ja waar laat je dat? Bovenop in je tas? Past net niet. Aparte tas mee? Te onhandig. Toch is er niks fijners dan reizen met zo’n backpack op je rug!

24/7 samen

Hoe houden jullie dat vol? Hebben jullie nooit ruzie? Worden jullie niet gek van elkaar? Jawel. Voordat we op reis gingen zagen we elkaar meestal in het weekend en een dagje doordeweeks. Als je elkaar zat was ging je naar huis, deed je wat met vrienden of vriendinnen en zaak opgelost. Doordat we nu samen reizen zijn we ELKE dag bij elkaar, de hele dag. En ja, dus worden we wel eens gek van elkaar. Vinden wij dat erg? Nee we vinden dit heerlijk. Samen reizen maakt je uiteindelijk veel sterker en je leert elkaar door en door kennen. We vinden lang niet alles hetzelfde leuk om te doen, maar juist dat is de uitdaging.

 

Iets gemist? Hier vind je al onze persoonlijke updates!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.