Onze mooiste reisherinneringen die je niet mag missen!

In de vorige blog schreven wij over al onze dromen op de welbekende bucket list. Iedereen heeft dromen en wilt deze het liefst allemaal waarmaken, daarom schreven wij die van ons op papier. Lees onze bucket list hier. Naast alle plekken en dingen die je graag wilt zien, zijn er waarschijnlijk al genoeg gebeurtenissen in je leven geweest waar je heel gelukkig van werd en die je zeker niet had willen missen. Zo hebben wij er ook zat en hebben we hieronder op willekeurige volgorde onze 10 leukste avonturen tot nu toe beschreven. We hopen jou hiermee te inspireren zodat jij op een dag deze mooie avonturen ook kan beleven!

#1 Orang Oetans in het wild spotten op Borneo

Het DNA van de orang oetan komt voor 97% overeen met de mens. Wist jij dit al? Bizar he! Het was een prachtige ervaring om op zoek te gaan naar deze reusachtige mensapen. We hebben er meerdere gespot en zelfs één met een pasgeboren baby.

#2 Boottocht door het adembenemende Ha Long Bay in Vietnam

Deze tocht stond hoog op ons lijstje en w a u w wat was dit geweldig. Ha Long Bay is sinds 2012 één van de ‘7 wonders of nature’ en staat al een langere tijd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En terecht ook. Je vindt er ongeveer zo’n 2000 rotsvormige eilandjes die nauwelijks zijn aangetast.

#3 De Sigiriya Rock in Sri Lanka beklimmen

Toen we midden in de nacht begonnen met de klim naar boven twijfelde we even. Pikkedonker, nare beesten, enge verhalen, is dit wel zo’n goed idee? JA, DIT WAS EEN GOED IDEE. Toen we na een zware maar mooie klim bovenaan kwamen, vielen alle twijfels van ons af. We hebben naar een prachtige zonsopgang gekeken en je hebt uitzicht op de bekende Pidurangala Rock. Top avontuur dus.

#4 Olifanten verzorgen in het Elephant Nature Park in Chiang Mai

Wie wilt dit nou niet? Een dag doorbrengen met deze prachtige creaties. De olifanten voeden, wassen, scrubben en ze daarna afdouchen. Deze dag zullen we niet snel vergeten en we raden het iedereen aan.

#5 Vrijwilligerswerk in Laos

We hadden nooit gedacht dat dit ons zo zou raken. Engelse les geven aan jonge kinderen op de basisschool. Mocht je ooit de kans hebben om vrijwilligerswerk te doen, twijfel niet! Deze tijd heeft ons zoveel vreugde en liefde gebracht.

#6 Maanden lange backpackreis maken

Dit is natuurlijk de basis van alles. Zonder deze reis hadden we al deze mooie momenten niet mee kunnen maken. Onze lange reis heeft onze ogen alleen maar meer geopend. Wij willen de wereld zien! Kom maar op met het volgende avontuur. (Eerst nog even genieten op de Filipijnen.)

#7 Langs de prachtige kust van Nice wandelen

Het voelt even alsof je in een film zit als je langs de mooie kust en door de kleine straatjes loopt. Een bestemming waar  je niet gelijk aan denkt, maar zeker niet wilt missen.

#8 Kookcursus in Thailand volgen

Waar kun je beter een kookcursus volgen dan in Thailland? Het eten hier is verrrrrrrukkelijk en je moet dit een keer meemaken. Curry, padthai, salades, soep, en desserts. Zorg dat je de kookcursus ergens volgt waar je een kookboekje bij krijgt, leuk voor thuis. Oja en natuurlijk, je propvol eten nadat je alles hebt gemaakt.

#9 Eén van de mooiste treinreis ter wereld maken

De treinreis van Kandy naar Ella. Deze moét echt op je lijstje en wil je niet missen. De vrijheid in de trein is zo heerlijk. Met je blote voeten uit de trein hangen en naar de mooiste natuur kijken. Ondertussen gebeurt er van alles in de trein. Lokale mensen die zingen, dansen en proberen eten te verkopen.

#10 Wilde neusapen bezoeken op Borneo

Wist je dat de orang oetan en de neusaap alleen nog in het wild te vinden zijn op Borneo? Een extra speciale ervaring dus. En net zoals de orang oetans hebben we ook de neusapen gevonden. Deze beesten zijn heel bijzonder om te zien en deze dagen waren heel speciaal.

Wat zijn jouw mooiste reisherinneringen? Deel ze met ons!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.